Zin in een keer wat anders? Probeer dan dit heerlijke recept met kip, aardappeltjes en rozemarijn uit de oven. Geserveerd met gestoomde broccoli is het een echte traktatie!

Dit recept is geschikt voor 4 personen

Ingrediënten
8 drumsticks of 4 kippenpoten
1 kg vastkokende kleine aardappeltjes
100 ml olijfolie
1 el rozemarijn
1 el verse oregano
8 teentjes knoflook
peper en zout
mosterzaad (eventueel)

Bereiding kip en aardappeltjes met rozemarijn
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de aardappelen, maar schil ze niet. Snijd ze in partjes en maak ze goed droog. Leg de aardappelen met de kip in een ruime ovenschaal, giet de olijfolie er overheen en meng de aardappelen en de kip goed door de olie, zodat alle kanten bedekt zijn. Maal er zwarte peper overheen en bestrooi met wat zeezout, oregano en rozemarijn.
Haal de knoflookteentjes van de bol en leg ze compleet met schil tussen de aardappelen en de kip.
Bestrooi eventueel nog met wat mosterdzaad. Zet de schaal in de oven en bak ongeveer een uur totdat de kip gaar is.
Schep halverwege de baktijd nog eens een keer om. De knoflook is lekker mee geroosterd.
Je kunt de zacht geworden knoflook gemakkelijk uit het velletje knijpen. Serveer met gestoomde broccoli.

Ook lekker: spinaziepasta met roomkaas en kip