Ziet deze tulband er niet feestelijk uit? Leuk voor het kerstontbijt!

Ingrediënten
100 g sukade
100 g rozijnen
100 g blanke rozijnen
4 eieren
250 g witte basterdsuiker
250 g boter (kamertemperatuur)
250 g zelfrijzend bakmeel
2 zakjes vanillesuiker

Voor het glazuur
100 g poedersuiker
1 el water

Bereiding kerststulband
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de rozijnen met de sukade in een kom en voeg 2 el zelfrijzend bakmeel toe en roer dit goed door. Zo voorkom je dat de vruchtjes in de cake naar de bodem zakken.
Neem een ruime beslagkom en mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker tot een romige massa.
Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor en zorg ervoor dat de eieren goed in het beslag zijn opgenomen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel voorzichtig door het beslag.
Roer tenslotte ook de vruchtjes erdoor.
Beboter een tulbandvorm, bestuif met bloem en giet het beslag erin.
Strijk de bovenkant glad en bak 60 minuten in het midden van de oven.
Check met een satéprikker of de cake gaar is.
Haal uit de oven, laat zeker 10 minuten in de vorm afkoelen en stort de cake daarna voorzichtig op een taartrooster.
Laat helemaal afkoelen.
Roer 1 el heet water door de poedersuiker en giet of kwast het glazuur over de taart.
Voeg nog een drupje water toe als het glazuur te dik is of voeg wat poedersuiker toe als het te dun is geworden.