Al vroeg in de lente kun je in je tuin verrast worden door heerlijke aroma’s van kruiden. Wij vonden het de hoogste tijd om ze voor de keuken te ontdekken. Verwerk kruiden zoals peterselie en kervel eens in een kruidenomelet: lekker en gezond! 

Ingrediënten kruidenomelet

Voor 4 personen

  • 2 handenvol gemengde kruiden (bijv. kervel, peterselie, bieslook)
  • 10 eieren
  • 50 ml room
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2-3 el koolzaadolie
  • 2 el boter

Voor het serveren

  • 4 el zure room
  • een beetje verse kervel
  • cherrytomaatjes

Bereiding

Was de kruiden, schud ze goed droog en snijd de ene helft fijn en de andere helft grof.
Klop de eieren los met de room en de fijngehakte kruiden en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een beetje olie en boter in een pan met antiaanbaklaag, schenk een kwart van het eimengsel erin, verdeel er een kwart van de grofgehakte kruiden over en laat het ei op een matig vuur in 3-4 minuten langzaam stollen.
Laat de omelet daarna voorzichtig op een groot bord glijden. Bak op dezelfde manier van de rest van het eimengsel nog 3 omeletten.
Strooi vlak voor het serveren wat versgemalen peper erover en garneer met 1 el zure room, wat verse kervel en gewassen cherrytomaatjes. Serveer de omeletten warm.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Gaartijd: 15 minuten

Lees hier meer over de gezonde keukenklassieker peterselie.

 

Anderen lezen ook:  Eendenborst met kersen