Kersen zijn heerlijke snoepjes, waar we van eind juni t/m half juli volop van kunnen genieten. En ze smaken nog lekkerder in combinatie met lange vingers en room.

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten
circa 15 lange vingers
500 g kersen
100 ml kersensap
1 el maïzena
100 ml rode wijn
2 el suiker
2 el citroensap
150 ml room
1 el vanillesuiker
4 cl kersenlikeur
Eventueel chocolade voor de garnering

Bereiding dessert met lange vingers, room en kersen
Was de kersen en ontpit ze; houd er vier apart voor de garnering.
Los de maïzena op in 3 tot 4 el kersensap en breng de rest van het sap met suiker en citroensap aan de kook. Voeg al roerend de opgeloste maïzena toe en laat het sap 1 tot 2 minuten indikken.
Voeg de kersen toe, breng het mengsel opnieuw aan de kook, haal het van het vuur en laat afkoelen. Klop de room met vanillesuiker stijf.

Snijd de lange vingers door de helft.
Leg ongeveer 4 stukjes lange vinger op de bodem van ieder glas.
Bedruppel met wat likeur en verdeel ongeveer drie kwart van de kersen over de glazen.
Verdeel nu de helft van de slagroom en leg nogmaals 4 stukjes lange vinger per glas over de room. Verdeel vervolgens de andere helft van de slagroom en eindig met nog een laagje kersen.
Zet de glazen voor het opdienen ongeveer 15 minuten in de koelkast.
Garneer elk dessert met een aantal kersen en dien op.

Tip: heerlijk om te garneren met wat stukjes chocolade!

Bereidingstijd: 50 minuten ǀ Baktijd: circa 10 minuten ǀ Rusttijd: circa 60 minuten