Chili con carne kun je op smaak brengen met allerlei kruiden, probeer ook eens een keer koriander! Dit recept is geschikt  voor 4 personen.

Ingrediënten Chili con carne
olijfolie
400 g rundergehakt
2 uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
½ tl chilipoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl kaneel
2 paprika’s
1 winterwortel
1 blik tomaten
100 g zongedroogde tomaatjes op olie
1 blik kidneybonen
1 tl paprikapoeder
1 bouillonblokje (rundvlees)
½ bosje koriander, alleen het blad

Bereiding Chili con carne
Verhit een scheut olijfolie en een scheutje olie uit het potje tomaten in een diepe braadpan met een dikke bodem.
Bak het gehakt rul.
Voeg ui  en knoflook toe en bak glazig.
Voeg komijn, kaneel en chilipoeder toe en bak even mee.
Snijd wortel en paprika’s in stukjes en bak ook even mee.
Voeg het blik tomaten toe en maak de tomaten kleiner met een houten lepel.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg ook toe.
Roer het paprikapoeder erdoor en verkruimel een bouillonblokje boven de pan.
Voeg 400 ml water toe en roer goed door.
Laat met een deksel op de pan ongeveer een half uur zachtjes doorkoken.
Roer af en toe door en zorg dat het gerecht niet aanbrandt.
Stort de kidneybonen in een zeef en spoel ze goed af onder de stromende kraan. Voeg toe aan het gerecht en laat nog een minuut of tien mee sudderen.
Breng indien nodig het gerecht verder op smaak met zout en peper en garneer met de korianderblaadjes.
Serveer de chili eventueel met een dot zure room of dikke yoghurt, strooi er wat geraspte cheddar kaas over of geef er wat tortillachips bij.

Chili con carne smaakt heerlijk met witte rijst.