Zin in een heerlijke en makkelijk te maken taart? Kies voor deze bramen-kwarktaart. Dit recept is voor 1 springvorm (circa 26 cm Ø).

Ingrediënten

  • 250 g koekjes
  • 100 g zachte boter
  • 8 gelatineblaadjes
  • 400 g bramen  of 200 g bramen en een potje bramenjam
  • 100 g slagroom
  • 800 g magere kwark
  • 100 g suiker
  • ½ tl sinaasappelrasp
  • 2 el vanillesuiker
  • 2-3 el sinaasappelsap
  • muntblaadjes (naar wens)

Bereiding bramen-kwarktaart

Bekleed de springvorm met bakpapier.
Doe de koekjes (kies koekjes die je lekker vindt) in een vershoudzakje en rol ze met een deegroller tot kruimels.
Meng de kruimels met de zachte boter.
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het plat.
Zet de vorm in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes in koud water.

Spoel de bramen af en dep ze droog.
Klop de slagroom stijf.
Meng de kwark met de suiker, sinaasappelrasp en vanillesuiker.
Druk de gelatineblaadjes uit en laat ze in een kleine pan met sinaasappelsap smelten.
Roer hier 2-3 el van het kwarkmengsel door en verwerk dit vervolgens snel door de rest van het kwarkmengsel.
Schep de slagroom en de helft van de bramen door de massa en verdeel het mengsel over de taartbodem.
Strijk het glad en laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Verwijder voorzichtig de ring van de springvorm.
Leg de bramen-kwarktaart op een taartplateau, versier hem met de rest van de bramen en naar wens met muntblaadjes en dien op.

bramenplant

Informatie bramenplant

De bloei van een bramenplant is van mei tot september en vanaf augustus komen de vruchten aan de plant. De bestuiving vind plaats doordat insecten van plant tot plant vliegen. Vooral bijen en hommels zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van de bramenplant.

Anderen lezen ook:  Bramenjam maken

Nog meer bramen over? Maak er bramenjam van!

Wil je zelf bramen in de tuin? Bekijk hier handige tips.