Maak gegrilde aubergines nog lekkerder door er een soort pizzaatjes van te maken! Lekker én binnen een halfuurtje op tafel.

Dit recept is geschikt voor circa 8 aubergine-pizza’s

Ingrediënten aubergine-pizza’s
1 à 2 aubergines
1 bol mozzarella
2 grote tomaten en een handje cherrytomaatjes
1 blikje tomatenpuree
verse basilicum
olijfolie
zout en peper naar smaak
eventueel 1 tl oregano

Bereiding aubergine-pizza’s
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de plakken aubergine erop.
Besprenkel de aubergines met wat olijfolie en een snufje zout.
Zet de bakplaat met aubergine in de voorverwarmde oven en laat 10 minuten garen.
Snijd ondertussen de mozzarella in dunne plakjes.
Was de tomaten en snijd de grote in kwarten.
Lepel de tomatenpuree in een bakje en breng eventueel op smaak met wat peper en oregano.
Haal de bakplaat uit de oven.
Smeer de aubergines in met een beetje tomatenpuree.
Leg er wat stukjes tomaat op en verdeel de plakjes mozzarella over de aubergines.
Zet de aubergine-pizzaatjes vervolgens weer 10 minuutjes in de oven op 180 graden.
Spoel de blaadjes basilicum even af onder de kraan en snijd ze fijn. Verdeel ze vervolgens over de pizza’s.