Pompoenen kun je voor veel dingen gebruiken. Ze zijn niet alleen erg sfeervol als herfstdecoratie, of lekker in gerechten, maar ook nog eens heel geschikt als beautyproduct.

Pompoen als reinigingswater
Het sap uit het vruchtvlees en de schil van pompoenen is rijk aan werkzame stoffen. Pompoensap heeft een hoog gehalte aan kalium en magnesium. Om zelf het sap te winnen, kun je het pompoenvlees klein snijden en met of zonder schil in een pan koken. Het kalium in dit sap heeft een reinigend effect op de huid. Je kunt het sap mengen met hamameliswater, in de verhouding 1:1. Hier krijg je zacht reinigingswater van dat geschikt is voor alle huidtypen. Ook kun je van het overgebleven vruchtvlees een ontspannend gezichtsmasker maken. Klik hier voor het recept.

Pompoen als ingrediënt voor beautyproducten

Pompoen als conditioner
Pompoenen geven ook glans aan de haren. De werkzame stoffen hebben een positieve invloed op de hoofdhuid en haarstructuur, wat goed is voor beschadigd haar. Het makkelijkst is het toevoegen van twee druppels pompoenpitolie aan je gewone shampoo. Je kunt ook zelf een spoeling maken van pompoensap, hamameliswater en vruchtenazijn. Het is snel gemaakt en zorgt ervoor dat de haren na het wassen weer mooi soepel zijn. Hieronder het recept.

Pompoen als ingrediënt voor beautyproducten

Ingrediënten
50 ml pompoensap
20 ml hamameliswater
3 druppels vruchtenazijn
1 druppel tea tree-olie

Bereiding
Doe alle ingrediënten in een fles, sluit deze af en schud de fles, zodat alle vloeistoffen zich goed mengen.

Toepassing
Kneed de spoeling in het gewassen haar. Laat kort inwerken en spoel zorgvuldig uit met water. Bij regelmatig gebruik over een langere periode verbetert dit product de haarstructuur.

Nog meer met pompoen? Klik hier!