Zin in een makkelijke maaltijd die ook nog eens goed vult? Dan moet je zeker eens deze parelcouscous met kikkererwten en geroosterde groenten proberen. Dit heerlijke vegetarische gerecht van HelloFresh staat binnen 40 minuten op tafel.

Wat heb je nodig voor deze parelcouscous?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram kikkererwten
  • 2 courgettes
  • 4 pruimtomaten
  • 6 bosuien
  • 4 knoflooktenen
  • 1 citroen
  • 28 takjes verse tijm
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 335 gram parelcouscous
  • 125 gram feta
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • Peper en zout

Zo maak je de parelcouscous klaar

Snij de groenten

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de courgette, pruimtomaten, de bosuien en de knoflooktenen. Dep de kikkererwten droog met een keukenpapiertje of schone theedoek. Pers als laatste de citroen uit.

Vul de bakplaat

Bedek de bakplaat met bakpapier en verdeel over de helft van de bakplaat de courgette, pruimtomaten en de helft van de takjes tijm. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat. Strooi er wat paprikapoeder over. Besprenkel vervolgens de hele bakplaat met olijfolie en strooi er wat peper en zout over. Schep de kikkererwten om. Zet de bakplaat in de oven en bak de groenten en kikkererwten ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin kleuren. Schep na 10 minuten even om.

Bereid de parelcouscous

Terwijl de groenten in de oven bakken, bereid je ondertussen de parelcouscous. Smelt de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en bosui op middelhoog vuur. Voeg daarna de couscous en de overige tijmtakjes toe. Rooster het 2 tot 3 minuten totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg dan de bouillon toe en laat het geheel 10 tot 12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door de pan. Als de couscous te snel droog wordt, kun je wat extra water toevoegen.

Anderen lezen ook:  Recept kruidensla met Oost-Indische kers, borage en kamille

Aan tafel

Verkruimel de feta en voeg de helft daarvan samen met de geroosterde courgette en tomaten aan de couscous toe. Meng er ook 2 theelepels citroensap per persoon doorheen. Garneer de parelcouscous tot slot met de kikkererwten, de bosui en de overige feta. Eet smakelijk!

 

Dit recept smaakt nog lekkerder met groenten uit je eigen moestuin.