Er zijn momenten waarop soep een centrale plaats verdient en ik kan me niets mooiers bedenken dan een grote pan met deze levendige en verkwikkende feestsoep, met alle verschillende garneringen ernaast. Het is de perfecte soep voor een feestje! 

Ingrediënten feestsoep
2 kleine kipfilets (ongeveer 300 g)
400 ml kippenbouillon
650 g tomatillo’s, papierachtig vel verwijderd, gewassen en gehalveerd (gebruik als alternatief uit blik)
5 lente-uitjes
2 jalapeñopepers
2 poblano chilipepers
5 teentjes knoflook
sap van 2 limoenen
45 g koriander
350 g hominy uit blik

Voor de garnering
100 g avocado, in blokjes en besprenkeld met een beetje citroen- of limoensap
4 radijsjes, in dunne plakjes
10 g koriander
handjevol cherrytomaatjes, in vieren
3 eetlepels zure room

Bereiding Mexicaanse posole verde (feeststoep)
Doe de kipfilets in een pan en giet de kippenbouillon eroverheen. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10-12 minuten zachtjes doorkoken.
Haal de kipfilets eruit en laat afkoelen. Snij ze vervolgens in dunne plakjes. Zet de bouillon aan de kant om af te koelen.
Doe de tomatillo’s, lente-uitjes, jalapeñopepers, poblano chilipepers, knoflook, het limoensap, de koriander en 200 g van de hominy met de afgekoelde bouillon in een blender en pureer tot een glad geheel. Doe dit eventueel in porties. Tot dit punt kun je de soep een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.

Garnering
Bereid de gewenste garneringen voor op het moment dat je de soep wilt serveren.
Giet de soep in een grote pan, voeg de overgebleven 150 g hominy toe, breng langzaam aan de kook en verlaag daarna direct het vuur. Om de mooie kleur te behouden is het belangrijk dat de soep niet te heet wordt of kookt. Breng de soep op smaak en zet de pan met een soeplepel erin op tafel zodat iedereen zelf kan opscheppen. Serveer met de garneringen en gesneden kipfilet.

Tip: andere garneringen die je kunt kiezen zijn lente-uitjes, fijngehakte rode uien, mais, limoenpartjes, gezonde crackers of hartige granola.

Koolhydraten 17 g Suiker 7 g Proteïnen 18 g Vezels 5 g Vet 6,5 g Verzadigd vet 2 g Zout 0,7 g

Skinny Soep
skinny soep

Dit recept is afkomstig uit het boek Skinny Soep van Kathrijn Bruton
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum BV