Een heerlijke verkoeling tijdens warme dagen, een leuke lekkernij tijdens een zomerfeestje of een smakelijke afsluiting na een barbecue! Waterijs maken doe je gewoon zelf, probeer bijvoorbeeld deze heerlijke limonadelolly met eetbare bloemen.

Dit recept is geschikt voor  6 ijsjes van 65 ml of 4 ijsjes van 90 ml

Ingrediënten

  • 400 ml water (gekookt en afgekoeld)
  • 3 el citroenlimonadesiroop
  • 12-18 eetbare bloemen (bijvoorbeeld viooltjes, dillebloemen of roosjes)

Hoe je zelf deze waterijs limonadelolly maakt

Meng het water met de citroenlimonadesiroop.
Vul de ijsvormpjes met het mengsel en verdeel de eetbare bloemen over de ijsvormpjes.
Met het stokje kun je de bloemen goed over de vormpjes verdelen.
Plaats de stokjes erin en zet de ijsjes 4-6 uur in de vriezer.

Weetje: als je gekookt water gebruikt, wordt het ijs minder troebel dan bij ongekookt water. Hoe dat kan? In ongekookt water zitten kleine luchtbelletjes die ervoor zorgen dat het ijs er wit uitziet als het bevriest. Door het water te koken worden die luchtbelletjes verwijderd.

Tip: in plaats van waterijsjes kun je ook mooie ijsblokjes maken met dit recept.

IJS

Dit recept komt uit het boek IJS

Boek IJS
Auteur Marleen Visser
ISBN
9789023016540
Prijs
€ 11,99
Uitgever Becht

Bestel het boek in je lokale boekhandel.

aardbeienijs maken

Bekijk ook hoe je zelf aardbeien-slagroomijs maakt of onderstaande ijsjes maakt!

frambozenijsjes