Zin in asperges? Van april tot juni kun je je hart ophalen, want dan zijn er volop asperges te krijgen! Wij hebben alvast een lekker recept met asperges voor je. In het april-meinummer van LandIdee vind je nog veel meer recepten met asperges.

Asperge-ham-rolletjes
Voor 4 personen

Ingrediënten 8 lasagnebladen, zout, 2-3 el olijfolie, 1 kg witte asperges, 1 ui, 1 tl peperkorrels, 200 ml droge witte wijn, 8 plakken gekookte ham, 80 g waterkers, 100 ml room, 2 eidooiers, 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas, peper uit de molen, versgeraspte nootmuskaat

Bereiding Kook de lasagnebladen in zout water beetgaar. Giet ze af, laat ze schrikken en uitlekken, en druppel er wat olie op. Schil de asperges en verwijder de houtige uiteinden. Pel de ui, snipper hem fijn en breng de snippers met peper en wijn aan de kook. Hang de asperges in een stoommandje boven het kokende mengsel en laat ze circa 15 minuten, met het deksel op de pan, stomen tot ze beetgaar zijn. Laat de asperges vervolgens wat afkoelen en giet het kookvocht door een zeef.

Verwarm de grill van de oven voor. Bestrijk vier vuurvaste schaaltjes met olie. Rol telkens drie tot vier asperges in een plakje ham en vervolgens in een lasagneblad. Leg in ieder schaaltje twee ‘pakketjes’ met de naad naar onderen.

Was voor de saus de waterkers en hak hem grof. Pureer de waterkers vervolgens met het kookvocht en de room. Meng de eidooiers en de Parmezaanse kaas erdoor en breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak.
Giet de saus over de rolletjes en gratineer ze in de oven in 10 minuten goudbruin.

Anderen lezen ook:  Recept pepernoten

Bereidingstijd: 30 minuten ǀ Kooktijd: 35 minuten