Sta je graag in de keuken en vind je heerlijk om nieuwe recepten te proberen? Speciaal voor jou hebben wij een kookboeken top 10 samengesteld met onze favoriete boeken. Dat wordt smullen!

1. Delicious Pink

Delicious Pink kookboek

Stipt op nummer 1 in onze kookboeken top 10 staat Delicious Pink, het nieuwste kookboek van Blond Amsterdam. Je raadt het al dit boek bevat alleen maar roze recepten. Als je daar niet vrolijk van wordt! Met meer dan 50 lekkere recepten heb je genoeg om uit te proberen: van pink drinks en pink bakes tot pink breakfast of party. Life is sweet when your food is pink!

Titel: Delicious Pink
Auteur: Blond Amsterdam
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021577456

Dit prachtige kookboek ontvang je nu cadeau bij een abonnement op LandIdee magazine. Liever los kopen? Bestel het boek dan onder andere hier.

2. De Ecokeuken van Wind

Ecokeuken van Wind

Recepten die niet alleen heerlijk zijn maar ook nog eens goed voor het milieu, wie wil dat nou niet?! Daarom ontbreekt het boek ‘De Ecokeuken van Wind’ ook niet in onze kookboeken top 10. Het is een praktisch en compleet handboek voor iedereen die in de keuken wat duurzamer te werk wil gaan. Met inspirerende recepten, tips en achtergrond informatie biedt Pierre Wind je verdieping in een duurzamere manier van koken en consumeren. Het boek bevat vele QR-codes die linken naar video’s die Wind opnam om nog meer verdieping te bieden.

Titel: De Ecokeuken van Wind
Auteur: Pierre Wind
Uitgeverij: Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
ISBN: 9789461562586

3. De Wereldse Bakplaat

Groene bakplaat

In De wereldse bakplaat neemt Rukmini Iyer ons mee op een culinaire reis. Ze verzamelt de lekkerste en verrassendste ovengerechten van over de hele wereld.

Anderen lezen ook:  Recept Ginger Snaps met witte chocolade  

Titel: De wereldse bakplaat
Auteur: Rukmini Iyer
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016557

Dit prachtige boek ontvang je nu cadeau bij een abonnement op LandIdee magazine. Liever los kopen? Bestel het boek dan onder andere hier.

4. Weeklight, snelle recepten voor een goed gevoel

Weeklight kookboek

Supersnel en gezond, dat zijn de gerechten uit het nieuwe boek van Donna Hay. In haar boek ‘Weeklight, snelle recepten voor een goed  gevoel’ staan heel veel inspirerende en lekkere recepten die je in een handomdraai op tafel zet.

Titel: WeekLight
Auteur: Donna Hay
Uitgeverij: Spectrum
ISBN: 9789000371082

5. Eat it all

Kookboek Eat it All

Met zo’n titel kan dit boek niet missen in onze kookboeken top 10. In het boek Eat it all laat Licia Cagnoni zien dat het mogelijk is heerlijk te koken, terwijl je verspilling tegengaat. Heb je een pudding gemaakt met eierdooiers, gebruik het wit dan voor een schuimomelet, kaaskorstjes (zonder plastic) kun je prima frituren en van restjes spaghetti maak je een heerlijk ovengerecht dat er ook nog eens heel leuk uitziet.

Titel: Eat it all – Uitgekiend koken zonder verspilling
Auteur: Licia Cagnoni
Uitgeverij: Uitgever Forte Culinair
ISBN 9789462502529

6. Vegan JapanEasy

Kookboeken top 10 Vegan JapanEasy

Houd je van Japans eten? Dan is het boek Vegan JapanEasy echt iets voor jou. Bij de Japanse keuken denkt men al snel aan tonijn, vlees van het Wagyu-rund, yakitori en sushi met zalm of andere vis. Tim Anderson, dé kenner van de Japanse keuken, laat zien dat de Japanse keuken in de basis veel plantaardige gerechten kent en dat vegetarische recepten makkelijk te transformeren zijn naar plantaardig door één of twee ingrediënten te vervangen. Zo kun je zonder schuldgevoel genieten van een heerlijke maaltijd en bijdragen aan een beter klimaat. Ontdek de veelzijdigheid van de veganistische Japanse keuken met Vegan JapanEasy: een bord bomvol umami!

Anderen lezen ook:  Recept kruimeldeeg

Titel: Vegan JapanEasy
Auteur: Tim Anderson
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432483

Dit prachtige boek ontvang je nu cadeau bij een abonnement op V’GAN lifestyle magazine. Liever los kopen? Bestel het boek dan onder andere hier.

7. Vers uit de oven

Kookboek Vers uit de oven

„Je oven is het Zwitsers zakmes onder de keukenapparatuur. Hij kan bakken, roosteren, grillen, deeg laten garen en nog zoveel meer. En toch wordt hij nog steeds weinig gebruikt in vele huishoudens’’, schrijft auteur Ajda Mehmet in haar voorwoord. Met haar boek Vers uit de oven hoopt ze daar verandering in te brengen.

Titel: Vers uit de oven
Auteur: Ajda Mehmet
Uitgeverij: Good Cook
ISBN 9789461432223

8. Greenfeast

Greenfeast kookboek

In tijden van de klimaatcrisis is het niet gek dat we meer groene boeken in onze kookboeken top 10 zetten. Wil jij ook wat minder vlees eten, maar geen concessies doen aan smaak en kookgemak? De bekende chef Nigel Slater heeft vijftig gemakkelijke vega gerechten gebundeld in zijn boek Greenfeast, zoals een hartige pompoenpastei en een heerlijke curry met aubergines en tomaten.

Titel: Greenfeast – 50x snel & vega
Auteur: Nigel Slater
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
ISBN 9789059569584

9. Wereldse bouillons

Wereldse bouillions

Met de recepten uit Wereldse bouillons van foodstylist en -fotograaf Marianne Snel maak je de lekkerste basisbouillons en gerechten, geïnspireerd op de Italiaanse, Franse, Midden-Oosterse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse keuken. Verrassend en rijk van smaak en prachtig in beeld gebracht. Homemade bouillon is de perfecte umami-basis voor zelfgemaakte soepen, stoofpotten en ander comfortfood. Van  Italiaanse risotto tot Japanse ramen: een goede bouillon is het halve werk, en het is gemakkelijker te maken dan je denkt! Wereldse bouillons bevat 20 basisbouillons en ruim 80 gerechten voor elk seizoen die je daarmee kunt maken. Bijzonder, verrassend en zeer maakbaar.

Anderen lezen ook:  Recept speculaaskoeken

Titel: Wereldse bouillons
Auteur: Marianne Snel
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046825297

10. Paleo 2.0

Paleo 2.0 kookboek

Tot slot eindigen we onze kookboeken top 10 met dit Paleo-proof boek. Wil jij zo fit en slank worden als een oermens? Dat kan met het Paleo-dieet. Voedingsdeskundige, personal trainer en Paleo-expert Evert Berkelaar brengt een herziene en aangevulde versie van het Paleo-dieet. Dit nieuwe informatieve kookboek, gebaseerd op recente onderzoeken, leert je over wat je kunt eten en over de juiste bereidingswijze, zodat ook jij fit en energiek kunt zijn. Je hoeft bijvoorbeeld niet voortdurend vlees te eten en graan mag af en toe best. Hierdoor is paleo 2.0 beter vol te houden.

Titel: Paleo 2.0
Auteur: Evert Berkelaar
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
ISBN: 9789021575827

Dit prachtige boek ontvang je nu cadeau bij een abonnement op Paleo magazine. Liever los kopen? Bestel het boek dan onder andere hier.

 

Probeer ook eens deze heerlijke recepten. Wat is jouw kookboeken top 10?

De links in dit artikel zijn affiliate links.