Jam is lekker op brood, in yoghurt, croissants natuurlijk en geeft ook een zelfgebakken taart een heerlijke smaak! Dit basisrecept kun je gebruiken voor allerlei soorten fruit.
Dit recept is geschikt voor 6-7 potjes (à 200 ml)
Zoek de vruchten uit, was ze en snijd grotere vruchten klein.
Pureer een deel van de vruchten en houd de rest, naar believen in stukjes, apart.
Doe de vruchten met de suiker en, indien nodig, het citroensap in een pan.
Breng het mengsel aan de kook en laat het enkele minuten borrelend koken. Schep het ontstane schuim na de geleiproef (lees hier meer over de geleiproef) met een schuimspaan af en schep de jam voorzichtig tot de rand in de brandschone potjes.
Laat de potjes ondersteboven afkoelen.
Vers fruit uit eigen tuin is ook heerlijk om te gebruiken. Bovendien zijn de boompjes in het voorjaar vol prachtige bloesem.
Elke tegel is uniek door zijn eigen dessin. Samen vormen ze een levendig patroon, dat…
Wil jij je badkamer net dat beetje extra’s geven? Een inloopdouche is een fantastisch idee!…
Houten schuren zoals ook de houten schuren van gelderschehoutbouw.nl zijn niet alleen functionele opslagruimten; ze…
Op landgoederen zijn vaak uitbundige voorjaarsbloeiers te vinden. Niet al deze bloemen zijn inheems aan…
Van 13 t/m 17 september gaan we met een comfortabele bus richting Ostfriesland en Oost-Groningen.…
Slimme tuinverlichting in elke buitenruimte Je tuin ziet er in het daglicht prachtig uit, maar…