In de nazomer is het tijd om te oogsten. De pruimen mogen dus eindelijk van de bomen. In de sappige vruchten zit de kracht van de zomerzon opgeslagen. Nu is het tijd om van dat resultaat te genieten. Met pruimen kun je alle kanten op.

Pruimen zijn er in ontzettend veel verschillende vormen, kleuren, maten en smaken. Er zijn ook veel verschillende benamingen en dat leidt nog wel eens tot verwarring. Kwetsen en kleine ronde mirabellen zijn bijvoorbeeld ook een soort pruimen.

Verse pruimen
Als je een hele rijke oogst hebt, kun je pruimen drogen of tijdelijk opslaan in de diepvries. Maar de verse vruchten zijn natuurlijk het lekkerst. Ze bevatten veel gezonde stoffen, waaronder de vitamines A,B,C en E en verschillende mineralen.

Keukentoppers
In LandIdee augustus-september lees je meer over de roemrijke geschiedenis van de pruim. Ook vind je daarin negen heerlijke recepten met pruimen:
– Pruimencrumble
– Pruimentaart
– Broodrol met pruimen en pancetta
– Zelfgemaakte kwetsenjam
– Hertenschnitzel met pruimensaus
– Pruimen in een spekjasje
– Kip met een vulling van pruim
– Kalfsragout met mirabellen
– Mirabellentaart