Deze rijke wortelgroentensoep hoort in het midden van de tafel, met familie en vrienden eromheen. Veel van de gebruikte specerijen staan bekend om hun goede werking op de stofwisseling en het immuunsysteem.

Ingrediënten wortelgroentensoep
1 rode ui, in plakjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 middelgrote wortelen, geschild en in blokjes van 2 cm
½ eetlepel olijfolie
¼ theelepel chilivlokken (naar wens)
¼ theelepel cayennepeper
¼ theelepel kurkuma
½ theelepel kaneel
¾ theelepel gemalen gember
¾ theelepel garam massala
1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes van 2 cm
1 grote pastinaak, geschild en in blokjes van 2 cm
1,2 liter groente- of
kippenbouillon
250 g vacuüm verpakte gekookte rode biet, in blokjes van 2 cm (bewaar sap)
100 g babyspinazie, fijn gescheurd
peper en zout
40 g koriander, grof gescheurd

Bereiding wortelgroentesoep
Sauteer de ui, knoflook en wortelen 5-8 minuten in de olijfolie en 1 eetlepel water tot de ui zacht is. Voeg de kruiden toe, meng goed en bak nog een minuut.
Voeg de zoete aardappel, pastinaak en bouillon toe.
Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken. Let goed op de tijd en blijf de soep in de gaten houden. Het is belangrijk dat je de soep kookt tot de groenten net gaar zijn, ze moeten niet uit elkaar vallen.
Voeg de bieten, het bietensap en de spinazie toe.
Breng zo nodig op smaak en roer de koriander er vlak voor het serveren door.
Je kunt de koriander ook als garnering boven op de soep leggen.

Een paar groentechipjes smaken er ook heerlijk bij.

Koolhydraten 22 g Suiker 11 g Proteïnen 3,5 g Vezels 6 g Vet 2 g Verzadigd vet 0,3 g Zout 0,2 g

Anderen lezen ook:  Recept appelbeignets

Skinny Soep
skinny soep

Dit recept is afkomstig uit het boek Skinny Soep van Kathrijn Bruton
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum BV