Soep is voedzaam, gemakkelijk te maken en heerlijk verwarmend op een koude dag. Dit recept bevat aardappelen, wortels, gepekeld varkensvlees en koolraap, en is in ruim een half uur klaar. Eet er een dikke snee (zelfgebakken) brood bij en je maaltijd is compleet!

Onderstaand recept is geschikt voor 4 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediƫnten

300 g koolraap

250 g aardappelen

125 g wortels

300 g gepekeld varkensvlees

2 takjes bonenkruid, verse marjolein, wat peterselie

300 ml groentebouillon

1 el bloem

1 el boter

zout en peper uit de molen

Bereiding Schil de koolraap en aardappelen, was ze en snijd in kleine blokjes. Schil de wortels en snijd ze in schijfjes. Snijd het varkensvlees in ongeveer 1,5 cm grote blokjes.

Was bonenkruid, marjolein en peterselie en schud droog. Zet wat marjolein en peterselie voor de garnering opzij en hak de resterende kruiden fijn. Doe de koolraap, aardappelen en wortels in een pan en voeg de bouillon en de gehakte kruiden toe. Leg de takjes bonenkruid daar bovenop. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur sudderen. Voeg het gepekelde vlees toe en laat alles nog eens 5 minuten sudderen. Kneed de bloem door 1 el boter en roer het mengsel in de soep. Breng de soep aan de kook en breng hem zodra hij wat gebonden is met zout en peper op smaak. Garneer met marjolein en peterselie en dien meteen op.