Op zoek naar een makkelijk, maar heerlijk dessert! Maak dit lekkere dessert met kersen, limoen en mascarpone.

Dit dessert is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten 
500 g mascarpone
400 g yoghurt
40 g suiker
40 ml hazelnootsiroop
1 vanillestokje
400 g verse zoete kersen
2 biologische limoenen
80 ml aardbeienpuree
40 g verse munt of wat takjes rozemarijn naar smaak
Eventueel 60 g amarettini koekjes

Bereiding dessert met kersen
Meng de mascarpone met de yoghurt, suiker, hazelnootsiroop en het uit het vanillestokje geschraapte merg.
Verdeel de crème in een rondje op de borden.
Ontpit de kersen.
Rasp de schil van de limoenen af, pel ze daarna en ontvel de partjes.
Meng de kersen met het rasp, roer de aardbeienpuree erdoorheen en verdeel dit boven op het mascarponemengsel.
Garneer eventueel met partjes limoen, een takje rozemarijn of wat blaadjes munt.

Tip Ook lekker met amarettini koekjes! (zowel boven als onder het mascarponemengsel)

Bereidingstijd: 20 minuten

Meer weten over kersen? Klik hier!