In Zuid-Amerika wordt chocola al heel lang gecombineerd met hartige gerechten. Kip met chocolade is een heel gewoon gerecht en aan de chocolademelk wordt chilipeper toegevoegd voor een pittig accent.

Ingrediënten (voor 1 beker)
– 50 g pure chocolade
– 2 dl melk
– ½ kaneelstokje
– vanillestokje of wat vanillesuiker
– ½ chilipepertje of chilipoeder
– suiker naar smaak
– cacaopoeder

Bereiding
Breng de melk met het kaneelstokje, vanillestokje en chili aan de kook. Breek de chocolade in stukjes, voeg aan de melk toe en roer goed totdat alle chocolade gesmolten is. Breng aan de kook maar laat niet doorkoken. Haal kaneelstokje, vanillestokje en het pepertje uit de chocolademelk en giet de warme chocolade in een mok. Voeg suiker naar smaak toe. Versier met een pepertje en cacaopoeder of met een toef geklopte slagroom waar je wat donkere chocolade overheen raspt.