In het kader van ‘Week van de Smaak‘ maakte Leah Groeneweg van Het Bloemenpad afgelopen week iedere dag een recept met producten uit de natuur.

,,Van de brandnetel kun je niet alleen de jonge topjes eten, maar ook het groene (nog onrijpe) zaad. Wees voorzichtig bij het plukken, ook de trosjes kunnen brandharen bevatten. Ris het nog groene zaad van de steeltjes en gebruik ze in de stamppot, hartige taart of kneed ze door het brooddeeg. Hier gebruik ik ze in een bietenhummus. Ze vormen een gezonde aanvulling op het gerecht en de groene kleur geeft een mooi contrast met het roze rood van de hummus”, vertelt Leah.

Ingrediënten
2 rode bieten, gekookt
1 potje kikkererwten
1 eetlepel tahin (sesampasta)
1 scheut olijfolie
1 teen knoflook
1 theelepel chiazaad
1 theelepel komijnpoeder
Peper en zout

bietenhummus

Bereiding bietenhummus met brandnetelzaad
Snijd de bieten in stukken en giet de kikkererwten af.
Pel de knoflook en snijd het in stukjes.
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot het een smeuïge massa is.
Laat even opstijven in de koelkast.
Deze hummus is lekker op een blaadje witlof of als dip met stengels bleekselderij, wortel en paprika.

wildplukken

Wil je wel eens een workshop van Leah Groeneweg volgen? Kijk hier voor meer informatie.

witte dovenetel
Misschien vind je dit ook lekker: Socca met witte dovenetel