Ingrediënten 200 g bloem (en wat extra voor het bestuiven), 100 g witte basterdsuiker, 150 g koude roomboter of margarine, 1 eidooier

Bereiding Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg. Dit kan in de keukenmachine of met de hand. Maak van het deeg een bal, rol die in plasticfolie en leg het deeg een half uurtje in de koelkast zodat het wat steviger wordt.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestuif werkblad en deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 40 x 40 centimeter en 3 tot 4 millimeter dik. Steek nu de figuurtjes uit het deeg en breng ze meteen over op de bakplaat waar je een vel bakpapier op hebt gelegd. Leg ze niet te dicht op elkaar, want de koekjes zullen nog iets uitlopen. Wil je de koekjes later ophangen, maak er dan een gaatje in. Kneed de restantjes deeg nog even door, maak een nieuwe deeglap en steek nog wat figuurtjes uit totdat je al het deeg hebt opgemaakt. De bakplaat kan nu in de oven en na 15 tot 20 minuten zijn je koekjes gaar. Laat ze goed afkoelen voordat je de koekjes versiert.