Je ziet hem op verschillende plaatsen staan, de grote parasolzwam ofwel de Macrolepiota procera. Laat dit nu hét ingrediënt zijn voor jouw paddenstoelschnitzels, gemakkelijk, leuk en lekker!

Ingrediënten paddenstoelschnitzels
6 grote parasolzwammen
0ngeveer 4 sneetjes oud brood of 4 beschuitjes
2 eieren
2 el melk
kruiden, peper en zout naar smaak
olie of boter om in te bakken

Bereiding paddenstoelschnitzels
Snijd de stelen van de zwammen eraf.
Borstel de hoeden een klein beetje af, maar was ze niet.
Kijk goed na of er tussen de lamellen geen kleine beestjes zitten, twijfel je? Snijd de hoed dan door, dan zie je meteen of ze aangevreten zijn.
Meng de eieren met de melk in een kommetje of een diep bord.
Verkruimel het oude geroosterde brood of de beschuiten. Bewaar deze kruimels ook in een kommetje of een diep bord.
Voeg naar smaak wat peper, zout en kruiden toe aan de kruimels.
Haal de hoeden eerst door het mengsel van ei en melk en vervolgens door het bord met kruimels.
Giet wat olie of boter in een koekenpan.
Verdeel de paddenstoelschnitzels in de pan.
Bak ze in circa 5 minuten mooi krokant.

parasolzwam
De grote parasolzwam
De Macrolepiota procera is een veelvoorkomende soort die groeit op natte grasgebieden. Je vindt de zwam vaak in heksenkringen. Wees altijd voorzichtig als je zelf paddenstoelen plukt en verwar de grote parasolzwam niet met andere paddenstoelen. Neem een kenner mee als je twijfelt.