Een avocado is een heerlijke en gezonde vrucht, die veel essentiële aminozuren en onverzadigde vetzuren bevat. Rauw is hij heerlijk, maar ook bij het koken komt hij van pas: als je een paar plakken avocado toevoegt aan braadvlees in de oven wordt dat bijzonder zacht.

Het romige vruchtvlees van een avocado smaakt niet alleen heerlijk, maar het kan er ook voor zorgen dat vlees bij het braden in de oven bijzonder zacht wordt. Dat werkt heel eenvoudig: halveer de avocado en haal de pit eruit, schil de vrucht en snijd het vruchtvlees in plakken. Doe de plakken bij het vlees in de braadpan, zet die in de oven en bereid het verder zoals je gewend bent.

Gebruik je maar een halve avocado? Dan kun je de andere helft het best ongeschild en mét pit bewaren. Bedruppel het snijvlak met wat citroensap tegen verkleuren, wikkel de vrucht in vershoudfolie en bewaar hem in de koelkast.

 

Anderen lezen ook:  Pizza met geroosterde aardappelen, pastinaak en prosciutto