Categories: NagerechtenRecepten

Recept vlierbloesemmousse met aardbeien

Een heerlijk verfrissend en zomers recept!

Voor 4 personen

Ingrediënten
5 witte gelatineblaadjes
300 g yoghurt
100 g kwark
1 mespunt citroenrasp
20 g suiker
50 ml vlierbloesemsiroop
150 ml room
150 g verse aardbeien
50 ml aardbeiensiroop

Voor de garnering
muntblaadjes
witte chocoladevlokken

Bereiding
Week de gelatine in koud water.
Roer de yoghurt met de kwark, citroenrasp, suiker en vlierbloesemsiroop glad.
Klop de room stijf.
Verwarm de gelatine met aanhangend water in een pan op laag vuur.
Roer tot de gelatine is gesmolten en roer hier 2 el van het yoghurt-kwarkmengsel doorheen.
Meng dit door de rest van het mengsel. Schep de room door het yoghurt-kwarkmengsel en zet dit minstens 3 uur in de koelkast.

Was de aardbeien, maak ze schoon, dep ze droog en snijd ze in stukken.
Doe ze in een kom en meng ze met de aardbeiensiroop.
Verdeel de mousse en de aardbeien in porties.
Garneer met munt en chocoladevlokken.

Bereidingstijd: 25 minuten ǀ Koeltijd: circa 3 uur

Tip: maak ook eens vlierbloesemsiroop!

admin

View Comments

  • Lekker gaan ik binnenkort uitproberen heb vorige week de vlierbloesem siroop gemaakt en de aardbeitjes in de tuin beginnen al te kleuren dus ik kan zo aan de slav.

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago