Recept voor vlierbessenpannenkoeken. Vlierbessenpannenkoekjes zijn heel lekker én gezond! Vlierbessen oogst je in september.
Ingrediënten vlierbessenpannenkoekjes
150 g volkorenmeel
125 g tarwebloem
3 el (riet)suiker
3 tl bakpoeder
½ tl zout
½ tl gemalen kaneel
375 ml karnemelk
2 eieren
40 g boter, gesmolten en wat afgekoeld
150 g vlierbessen
olie voor bakken
Bereiding vlierbessenpannenkoekjes
Meng in een kom beide soorten meel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel.
Klop in een andere kom karnemelk, eieren en gesmolten boter door elkaar. Roer de mix door de droge ingrediënten. Voeg de bessen toe en roer voorzichtig door het beslag.
Verhit een koekenpan met een beetje olie en doe er drie schepjes beslag in, van elkaar gescheiden. Bak de kleine pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant). Herhaal totdat het beslag op is.
Je kunt de pannenkoekjes met een beetje esdoornsiroop serveren of een beetje boter met honing smelten en erover gieten.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…