Recept voor vlierbessenpannenkoeken. Vlierbessenpannenkoekjes zijn heel lekker én gezond! Vlierbessen oogst je in september.
Ingrediënten vlierbessenpannenkoekjes
150 g volkorenmeel
125 g tarwebloem
3 el (riet)suiker
3 tl bakpoeder
½ tl zout
½ tl gemalen kaneel
375 ml karnemelk
2 eieren
40 g boter, gesmolten en wat afgekoeld
150 g vlierbessen
olie voor bakken
Bereiding vlierbessenpannenkoekjes
Meng in een kom beide soorten meel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel.
Klop in een andere kom karnemelk, eieren en gesmolten boter door elkaar. Roer de mix door de droge ingrediënten. Voeg de bessen toe en roer voorzichtig door het beslag.
Verhit een koekenpan met een beetje olie en doe er drie schepjes beslag in, van elkaar gescheiden. Bak de kleine pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant). Herhaal totdat het beslag op is.
Je kunt de pannenkoekjes met een beetje esdoornsiroop serveren of een beetje boter met honing smelten en erover gieten.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…