Categories: ReceptenTaart & Cake

Recept toefjestaart pistache-framboos-citroen

Maak zelf deze heerlijke én mooie toefjestaart voor de feestdagen! Je maakt de toefjes van meringue. 

Ingrediënten Voor de meringue
6 eiwitten
2 mespunten zout
200 g suiker
20 druppels citroensap
200 g poedersuiker, gezeefd
gele, rode en groene voedingskleurstof (gel of pasta)

Voor de room, coulis en decoratie
½ portie zelfgemaakte lemon curd of 125 g kant-en-klare lemon curd
½ bakje frambozen
1 el suiker
1 el water
1 tl citroensap
5 el geraspte kokos
½ portie zelfgemaakte slagroom (zie recept) of ¼ spuitbus slagroom uit de winkel
4 el fijngehakte pistachenoten,10 witte dragees (snoepjes met een suikerlaagje)

Bereiding
Maak twee porties meringue, 3 eiwitten per portie (zie recept Franse meringue).
Teken aan de binnenkant van een spuitzak met een ronde, gladde spuitmond van 20 mm lange strepen met de gele kleurstof.
Vul deze spuitzak met een portie meringue.
Kleur twee andere spuitzakken (eveneens met een ronde, gladde spuitmond van 20 mm) respectievelijk met de rode en de groene kleurstof.
Vul deze zakken elk met een halve portie meringue.

Verwarm de oven voor tot 100 °C.
Bekleed 3 bakplaten met bakpapier en spuit hierop minimeringues: 26 met gele strepen, 15 met rode strepen en 7 met groene strepen.
Bak de meringues 1 uur en 15 minuten en laat afkoelen.
Bestrijk de onderkant van de gele meringues met een flinke laag lemon curd.
Verdeel de meringues over de onderste schaal van een étagère met drie verdiepingen.

Verwarm in een steelpan de frambozen met de suiker, het water en het citroensap gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.
Laat het mengsel afkoelen.
Doop de onderkant van de rode meringues in deze coulis en rol ze vervolgens door het geraspte kokos.
Zet deze meringues op de tweede schaal.

Verdeel wat slagroom over de onderkant van de groene meringues en haal ze dan door de gehakte pistachenootjes.
Verdeel deze meringues over de bovenste schaal. Garneer de stapeltaart met de dragees.

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten ǀ Baktijd: 2 uur

Op zoek naar nog meer lekkere nagerechten en taarten? Op zoek naar nog meer lekkere nagerechten en taarten? Je vindt het in het boek Pavlova & Meringue van Lene Knudsen kost € 8,95, ISBN 9789461431271
Meer info: www.goodcook.nl

Nog een lekker recept: Klassieke pavlova met passievrucht-yoghurt en sesam

admin

Share
Published by
admin
Tags: bakkenfeest

Recent Posts

Vijftig tinten groen: zo richt je een botanisch interieur in

Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…

5 dagen ago

Een houten carport die past bij je tuin: Tips en trends voor een natuurlijk geheel

Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…

2 weken ago

Maai met gemak, zo kies je de juiste machine voor jouw gazon

Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…

2 weken ago

Win tickets voor de Landgoedfair op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | 21 t/m 24 augustus

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…

4 weken ago

10x de natuur in juli en augustus

In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…

1 maand ago

Voordelig verzekerd: zo vind je de goedkoopste polis voor je huis

Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…

1 maand ago