Recept tiramisu sinterklaastaartjes

Met deze tiramisu sinterklaastaartjes wordt het heerlijk avondje nog lekkerder!

Dit recept is geschikt voor circa 6 kleine taartjes.

Ingrediƫnten
beetje boter
2 eierdooiers
2 el kristalsuiker
scheutje citroensap
250 g mascarpone
circa 150 g kruidnoten
circa 50 g cappuccinokruidnoten
half kopje sterke koffie of espresso
eventueel wat cacaopoeder voor de garnering


Bereiding tiramisu sinterklaastaartjes
Vet de taartvormpjes in met wat boter.
Scheid de eierdooiers van het eiwit. Doe de twee eierdooiers in een beslagkom.
Voeg 2 el suiker toe. Mix het geheel op de hoogste stand circa 5 minuten door (tot de massa een beetje schuimt).
Schep de mascarpone door het mengsel. Voeg een scheutje citroensap toe en roer het geheel goed door. Laat het mengsel even afkoelen in de koelkast.
Leg een aantal kruidnoten kort in de koffie of espresso. Verkruimel de kruidnoten of leg ze heel op de bodem. Per taartje heb je ongeveer 12 kruidnoten nodig voor de bodem. (een bodem van verkruimelde kruidnootjes smaakt het lekkerst!)
Verspreid hier overheen het ei-suiker-citroensap-mascarponemengsel.
Laat de taartjes circa 24 uur afkoelen in de koelkast.
Garneer de taartjes met een aantal (cappuccino)kruidnoten en eventueel wat cacaopoeder.
Geniet van het heerlijk avondje met deze lekkere sinterklaastaartjes!

Voor de bodem kun je natuurlijk ook cappuccino kruidnoten gebruiken.

Ook leuk: een jampotje vol tiramisu en kruidnootjes!

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago