De heerlijke geur van zelfgebakken koekjes is onweerstaanbaar. Zo ook de geur van deze geweldige speltkoeken. De nootachtige smaak van spelt geeft net wat extra’s. Gemakkelijk én heerlijk!
Voor circa 12 koeken
Ingrediënten voor speltkoeken
500 g speltmeel
150 g basterdsuiker
220 g boter
25 ml water
2 el sesamzaadjes
Wat bloem voor het werkblad
Bereiding speltkoeken
Doe de spelt, boter, basterdsuiker en het water in een beslagkom.
Kneed dit tot een soepel deeg.
Bestuif het werkblad met wat bloem.
Rol het deeg uit met een deegroller.
Snijd er de gewenste vorm uit.
Bestrooi de koeken met wat sesamzaadjes en bak ze in circa 35 minuten op 150 graden goudbruin.
Plakkerig deeg
Is je deeg wat plakkerig? Dat kan kloppen, spelt is door zijn hoge gehalte aan gluten heel geschikt voor het bakken van brood, gebak en koek maar is over het algemeen wel wat plakkeriger dan normaal.
Meer over spelt vind je hier.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…
View Comments
Doe er een snufje zout in,; dat haalt de smaak heel erg op.