Een bijzonder, maar oh zo lekker Zeeuws recept. Alleen eten in Zeeland? Nee hoor, dit kun je ook gewoon in eigen keuken bereiden.
Verhit een grillplaat en bestrijk die licht met wat olie.
Leg de scheermessen een paar seconden in kokend water met zout.
Schep ze er dan met een schuimspaan uit en vouw open.
Herhaal dit tot ze allemaal klaarliggen.
Druk de scheermessen in groepjes van zes met het vlees op de hete plaat, gedurende 15 seconden.
Beslist niet langer, anders worden ze taai.
Schik ze op een schaal.
Giet er olie en citroensap over, bestrooi met peterselie en versgemalen peper. Serveer direct.
Tip: Je kunt ze na het blancheren ook ‘rauw’ serveren met een drupje citroen en versgemalen peper of in stukjes gesneden als een soort tartaar in de eigen schelp. Leuk als amuse.
Dit recept is afkomstig uit het boek Zilt Zoet Zeeland
Auteurs Annette van Ruitenburg en Tanja van den Berge
Fotografie Ruth de Ruwe
Prijs € 39,95
Uitgeverij Fontaine Uitgevers
ISBN 978 90 5956 707 8
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…