Recept: scheermessen van de plaat

Een bijzonder, maar oh zo lekker Zeeuws recept. Alleen eten in Zeeland? Nee hoor, dit kun je ook gewoon in eigen keuken bereiden.

Ingrediënten

  • een bosje verse scheermessen
  • zout
  • 1 dl olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • ½ bosje peterselie (fijngesneden)
  • peper

Bereiding

Verhit een grillplaat en bestrijk die licht met wat olie.

Leg de scheermessen een paar seconden in kokend water met zout.
Schep ze er dan met een schuimspaan uit en vouw open.
Herhaal dit tot ze allemaal klaarliggen.
Druk de scheermessen in groepjes van zes met het vlees op de hete plaat, gedurende 15 seconden.
Beslist niet langer, anders worden ze taai.
Schik ze op een schaal.
Giet er olie en citroensap over, bestrooi met peterselie en versgemalen peper. Serveer direct.

 

Tip: Je kunt ze na het blancheren ook ‘rauw’ serveren met een drupje citroen en versgemalen peper of in stukjes gesneden als een soort tartaar in de eigen schelp. Leuk als amuse.

 

Dit recept is afkomstig uit het boek Zilt Zoet Zeeland

Auteurs Annette van Ruitenburg en Tanja van den Berge

Fotografie Ruth de Ruwe

Prijs € 39,95

Uitgeverij Fontaine Uitgevers

ISBN 978 90 5956 707 8

admin

Share
Published by
admin
Tags: visgerecht

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago