Deze rode kool-wortelsalade is heerlijk als bijgerecht bij een bbq! Vooral in combinatie met knapperig gegrild brood met knoflook-kruidenboter is het een traktatie. Voor een extra kick dip je jouw broodje in een zure roomdip.
We gebruiken rode kool omdat deze veel smaak en vitamines bevat en wat meer kleur geeft aan je salade dan witte kool.
Voor 4 personen heb je nodig
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Bereid de BBQ voor.
Halveer de citroen, rasp een citroenhelft en pers de helft uit.
Snijd de bieslook in dunne rolletjes.
Roer 0,5tl citroenrasp, 1el citroensap en gehakte bieslook door de zure room en breng de dip op smaak met peper en zout.
Snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes en doe de koolreepjes in een kom.
Hak de koriander grof en snijd de bosuien schuin in dunne ringen.
Voeg de voorgesneden wortel, gehakte koriander en bosuiringen aan de kool toe en hussel om.
Rasp de limoenschil en pers de limoen uit.
Roer 1tl limoenrasp en limoensap met de honing en 3-4el olie los.
Breng de dressing op smaak met peper en zout, roer door de rode koolreepjes en zet de slaw tot aan het serveren koel.
Breng evt. nogmaals op smaak voor het serveren.
Pel en rasp de knoflook boven een kommetje fijn.
Hak de peterselie fijn en voeg aan de knoflook toe.
Voeg de boter toe zodra deze wat zachter is en roer door met een vork of lepel om de kruiden en boter te mengen.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de baguette in de breedte doormidden en vervolgens in de lengte open.
Besmeer de snijvlakken met de knoflookboter en klap de broodjes dicht.
Wikkel ze in aluminiumfolie.
Plaats de broodjes op de hete BBQ en bak ca. 10min totdat de buitenkant knapperig is.
Neem van de BBQ en laat wat afkoelen.
Verwijder het aluminiumfolie.
Bron recept: Marley Spoon
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…