Zin in iets zoets, maar ook iets gezonds? Probeer deze pompoenpannenkoeken! Dit Antilliaans recept smaakt lekker op warme en koude dagen.
Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar, voeg een snufje zout toe en prak het vruchtvlees met een vork, pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
Voeg de twee eieren, de bloem, melk, kaneel, het bakpoeder, de suiker en de rozijnen toe aan de puree. Mix het geheel tot een glad beslag.
Verwarm de olie in een koekenpan en schep drie eetlepels beslag in de pan. Zo krijg je drie kleine pannenkoekjes.
Tip: Lekker met roomkaas, stroop en geroosterde pompoenpitten. Maar ook met (boter en) suiker zijn ze heerlijk!
Meer met pompoen? Probeer pompoensoep!
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…
View Comments
Nog nooit eerder gegeten. Ik ga ze zeker uitproberen met pompoenen uit eigen tuin !