Zin in iets zoets, maar ook iets gezonds? Probeer deze pompoenpannenkoeken! Dit Antilliaans recept smaakt lekker op warme en koude dagen.
Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Kook de pompoen in ongeveer 10 minuten gaar, voeg een snufje zout toe en prak het vruchtvlees met een vork, pureer het met een staafmixer of in een keukenmachine.
Voeg de twee eieren, de bloem, melk, kaneel, het bakpoeder, de suiker en de rozijnen toe aan de puree. Mix het geheel tot een glad beslag.
Verwarm de olie in een koekenpan en schep drie eetlepels beslag in de pan. Zo krijg je drie kleine pannenkoekjes.
Tip: Lekker met roomkaas, stroop en geroosterde pompoenpitten. Maar ook met (boter en) suiker zijn ze heerlijk!
Meer met pompoen? Probeer pompoensoep!
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…
View Comments
Nog nooit eerder gegeten. Ik ga ze zeker uitproberen met pompoenen uit eigen tuin !