Categories: HoofdgerechtRecepten

Recept pompoen met tijm

Pompoen hoort echt bij de herfst. Niet alleen als herfstdecoratie, ook op je bord doet pompoen het heel goed!

Ingrediënten
1 kleine hokkaido-pompoen
paar takjes tijm
peper en (zee)zout
3 el olijfolie
handje pompoenpitjes

Bereiding pompoen met tijm
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de pompoen, maar laat de schil zitten.
Snijd de pompoen in partjes en verwijder de zaadjes.
Leg de parten in een ovenschaal, vermeng (met je handen) met de olijfolie en strooi er tijm, peper en zout over. Rooster de pompoen ongeveer 40 minuten in de oven. Keer halverwege.
Rooster de pompoenpitjes kort in een droge koekenpan en strooi over het gerecht. Je kunt de pitten uit je eigen pompoen gebruiken maar die zijn ongepeld en moeten langdurig geroosterd worden. Handiger is het om gepelde pitjes in de winkel te kopen.

Maak ook eens deze heerlijke pompoensoep! 

Wil je zelf pompoenen in de tuin? Klik hier voor handige tips!

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago