Ingrediënten
1 kleine hokkaido-pompoen
paar takjes tijm
peper en (zee)zout
3 el olijfolie
handje pompoenpitjes
Bereiding pompoen met tijm
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de pompoen, maar laat de schil zitten.
Snijd de pompoen in partjes en verwijder de zaadjes.
Leg de parten in een ovenschaal, vermeng (met je handen) met de olijfolie en strooi er tijm, peper en zout over. Rooster de pompoen ongeveer 40 minuten in de oven. Keer halverwege.
Rooster de pompoenpitjes kort in een droge koekenpan en strooi over het gerecht. Je kunt de pitten uit je eigen pompoen gebruiken maar die zijn ongepeld en moeten langdurig geroosterd worden. Handiger is het om gepelde pitjes in de winkel te kopen.
Maak ook eens deze heerlijke pompoensoep!
Wil je zelf pompoenen in de tuin? Klik hier voor handige tips!
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…