Ingrediënten
1 kleine hokkaido-pompoen
paar takjes tijm
peper en (zee)zout
3 el olijfolie
handje pompoenpitjes
Bereiding pompoen met tijm
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Was de pompoen, maar laat de schil zitten.
Snijd de pompoen in partjes en verwijder de zaadjes.
Leg de parten in een ovenschaal, vermeng (met je handen) met de olijfolie en strooi er tijm, peper en zout over. Rooster de pompoen ongeveer 40 minuten in de oven. Keer halverwege.
Rooster de pompoenpitjes kort in een droge koekenpan en strooi over het gerecht. Je kunt de pitten uit je eigen pompoen gebruiken maar die zijn ongepeld en moeten langdurig geroosterd worden. Handiger is het om gepelde pitjes in de winkel te kopen.
Maak ook eens deze heerlijke pompoensoep!
Wil je zelf pompoenen in de tuin? Klik hier voor handige tips!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…