Geniet op en top van de herfst met een pittig kastanjesoepje!
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten kastanjesoep
50 g kastanjes (kort gekookt en gepeld) Let op: gebruik altijd tamme eetbare kastanjes!
100 g kastanjepuree (zelfgemaakt of uit blik)
1 rode ui
1 knoflookteentje
100 g tomaten
1 el olijfolie
200 ml rode wijn
2 el room
200 ml groentebouillon
1 takje rozemarijn
40 g spek
2 el balsamicoazijn
3 el tomatenpuree
1 el suiker
100 g eekhoorntjesbrood
zout en peper naar smaak
Bereiding kastanjesoep
Pel de ui en het knoflookteentje en hak ze fijn.
Snijd de kastanjes in kleine blokjes.
Dompel de tomaten in kokend water, laat ze in koud water schrikken, ontvel en ontpit ze en hak het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een diepe pan, fruit de knoflook en de ui en blus af met 150 ml wijn. Voeg de kastanjes, tomaten, kastanjepuree, room, groentebouillon en het rozemarijntakje toe en laat de soep ongeveer 15 minuten op een laag vuur sudderen. Snijd het spek in kleine blokjes, bak het in een koekenpan knapperig en blus af met wijn.
Voeg balsamicoazijn, tomatenpuree en suiker toe en laat alles 5 minuten sudderen.
Maak het eekhoorntjesbrood schoon, hak het fijn en bak het even mee.
Breng de soep met zout en peper op smaak, verdeel over 4 borden en garneer met het paddenstoelenmengsel.
Bereidingstijd: 40 minuten
Ook lekker: gepofte kastanjes of kastanjetaart met honing!
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…
View Comments
Ik ga m proberen met kerst. Ik begrijp alleen nog niet wat hier pittig aan zou moeten zijn, eerder "hartig" of zo.