Categories: ReceptenVoorgerechten

Recept pittige kastanjesoep

Geniet op en top van de herfst met een pittig kastanjesoepje!

Dit recept is geschikt voor 4 personen

Ingrediënten kastanjesoep
50 g kastanjes (kort gekookt en gepeld)  Let op: gebruik altijd tamme eetbare kastanjes!
100 g kastanjepuree (zelfgemaakt of uit blik)
1 rode ui
1 knoflookteentje
100 g tomaten
1 el olijfolie
200 ml rode wijn
2 el room
200 ml groentebouillon
1 takje rozemarijn
40 g spek
2 el balsamicoazijn
3 el tomatenpuree
1 el suiker
100 g eekhoorntjesbrood
zout en peper naar smaak

Bereiding kastanjesoep
Pel de ui en het knoflookteentje en hak ze fijn.
Snijd de kastanjes in kleine blokjes.
Dompel de tomaten in kokend water, laat ze in koud water schrikken, ontvel en ontpit ze en hak het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een diepe pan, fruit de knoflook en de ui en blus af met 150 ml wijn. Voeg de kastanjes, tomaten, kastanjepuree, room, groentebouillon en het rozemarijntakje toe en laat de soep ongeveer 15 minuten op een laag vuur sudderen. Snijd het spek in kleine blokjes, bak het in een koekenpan knapperig en blus af met wijn.
Voeg balsamicoazijn, tomatenpuree en suiker toe en laat alles 5 minuten sudderen.
Maak het eekhoorntjesbrood schoon, hak het fijn en bak het even mee.
Breng de soep met zout en peper op smaak, verdeel over 4 borden en garneer met het paddenstoelenmengsel.

Bereidingstijd: 40 minuten

Ook lekker: gepofte kastanjes of kastanjetaart met honing!

admin

View Comments

  • Ik ga m proberen met kerst. Ik begrijp alleen nog niet wat hier pittig aan zou moeten zijn, eerder "hartig" of zo.

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago