Recept perenjam met kaneel

Heerlijk, zo’n rijke perenoogst, maar hoe krijg je ze allemaal opgegeten? Maak er eens deze lekkere perenjam met een vleugje kaneel van.

Ingrediënten perenjam

  • 1 kilo peren
  • kaneelstokje
  • 1 kilo geleisuiker
  • citroensap naar smaak

Bereiding perenjam

  • Schil een kilo peren en haal eventueel het klokhuis eruit.
  • Snijd de peren in stukjes, doe ze met een kaneelstokje in een pan en breng aan de kook.
  • Voeg een kilo geleisuiker toe, en blijf roeren tot de massa indikt en de stukjes peer zacht worden. Voeg eventueel ook wat citroensap toe.
  • Wil je weten of de perenjam dik genoeg is, druppel dan een klein beetje op een bordje. Dit koelt vrijwel direct af, zodat je goed de dikte kunt bepalen.
  • Is je perenjam dik genoeg? Schep het dan direct in gesteriliseerde jam- of weckpotjes, sluit af en keer om, en laat afkoelen.

Leuk etiket

Maak je eigen gemaakte perenjam nog leuker door een vrolijke etiket op het potje te plakken, zoals deze. Zo wordt het ook een leuk cadeautje.

Perenjam is lekker en gezond

Peren zijn niet alleen erg lekker om jam mee te maken, ze zijn ook nog eens heel erg gezond. Door de vele vezels die in de vrucht zitten, vermindert de peer de kans op hart- en vaatziekten. Daarnaast is de peer een fruitsoort die de kans op kanker en diabetes type 2 vermindert. Verder kunnen peren nog helpen bij benauwdheid, een mooie huid, de zwangerschap en het immuunsysteem.

Ondanks dat peren helpen bij een enorm scala aan gezondheidsproblemen, is het niet verstandig om de vrucht in exces te eten. Net als veel andere fruitsoorten, bevatten peren fruitsuikers (fructose). Zodra je er dus te veel van eet, zal je dit terugzien op de weegschaal en in gewicht aankomen. Zeker bij perenjam waar je extra suikers toevoegt is het goed om niet te veel te eten.

Heb je peren uit eigen tuin? Heerlijk! Maar zo’n boom heeft natuurlijk wel onderhoud nodig. Lees hier hoe jij je perenboom goed snoeit. 

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago