Categories: HoofdgerechtRecepten

Recept pavlova met vers fruit

Wat eiwitten en vers fruit: het zijn de basisingrediënten van een heerlijke zomerse pavlova! Feestelijk en zo gemaakt!

Ingrediënten pavlova
6 eiwitten
snufje zout
350 g kristalsuiker
1 el maizena
3 el siroop (smaak naar keuze)
Eventueel 1 el (frambozen)azijn

Ingrediënten voor de garnering
500 ml slagroom
1 el suiker
350 g vers fruit
Eventueel 2 el aardbeien- of bosvruchtenjam, of een andere smaak naar keuze (abrikozenjam is ook erg lekker!)

Bereiding pavlova met verse vruchten
Verwarm de oven voor op 140 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken hier eventueel een ronde vorm op.
Klop de eiwitten en het snufje zout met een mixer stijf in een vetvrije (!) droge kom.
Voeg de suiker in delen toe.
Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en het schuim mooi glanst en pieken vormt. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Spatel de maizena, de siroop en eventueel de (frambozen)azijn door het mengsel.
Verdeel het schuim of meringue in een cirkel op het bakpapier.
Plaats de bakplaat in de oven.
Laat de pavlova in circa twee uur mooi uitdrogen.
Zet de oven uit en laat de pavlova nog een halfuurtje afkoelen in de oven. Laat hem helemaal afkoelen op een rooster.
Was het verse fruit en laat het uitlekken op een vergiet.
Haal de pavlova voorzichtig los van het bakpapier.
Leg hem op een mooie schaal en smeer er eventueel wat heerlijke jam op.
Klop de slagroom stijf.
Verdeel de slagroom over de jam of pavlova en garneer de pavlova met wat vers fruit.

Eetsmakelijk!

In het Heel Holland Bakt boek vind je nog meer heerlijke recepten!

admin

Share
Published by
admin
Tags: dessert

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago