Pastinaak is supergezond en superlekker! Vooral wanneer je er pastinaakfriet van maakt!
3 pastinaken
Olijfolie
1 el tijm
Snufje zeezout
Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
Schil de pastinaken en was ze.
Snijd ze in reepjes/frietjes, niet te dik.
Doe de pastinaakreepjes in een schaal en sprenkel er wat olijfolie overheen.
Voeg de tijm en het snufje zeezout toe, verdeel alles goed over de frietjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de frietjes erop en zet ze in de voorverwarmde oven.
Bak de pastinaakfrietjes in circa 30 minuutjes mooi krokant.
Doe er eventueel wat extra zout en tijm op.
Geniet ervan!
Ook lekker: pastinaaksoep.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…