Vandaag gaan we voor heerlijke oranjetompouces. Koningsdag moet immers gevierd worden! Dit recept is voor 4 personen.
Bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg twee plakjes bladerdeeg op de bakplaat, prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Bak het bladerdeeg gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven; eenmaal uit de oven druk je voorzichtig met een theedoek alle lucht uit het deeg. Vervolgens bak je het bladerdeeg in circa 15 minuutjes op 200 graden bruin.
Roomvulling oranjetompouces
Banketbakkersroompoeder kun je in een zakje kopen, maar het zelf maken is natuurlijk veel lekkerder: Doe de eidooiers in een pan en voeg de basterdsuiker toe. Klop het geheel met een mixer tot een romige massa. Klop geleidelijk de custardpoeder erdoor en voeg de melk toe terwijl je blijft kloppen. Verwarm het mengsel op een laag vuur, roer het geheel tot het zo dik als vla is. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Let op dat het mengsel niet gaat koken. Vervolgens laat je de room ongeveer een uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
Schep de banketbakkersroom op 2 gebakken bladerdeeg plakjes. Plaats bovenop de banketbakkersroom de andere 2 plakjes gebakken bladerdeeg.
Het oranje glazuur
Doe de poedersuiker, het eiwit, het water en het sinaasappel- of citroensap in een kommetje of beker. Klop ongeveer 3 minuten tot het glazuur glanst. Voeg voor de kleur wat druppels oranje kleurstof toe of fijngemalen oranje hagelslag. Schenk het glazuur over de bovenkant van de tompouces en strijk het glad. Let op dat het glazuur niet hard wordt.
De laatste stap is je tompouces op maat snijden. Doe dit met een scherp gekarteld mes.
Serveer de oranjetompouces met een toefje slagroom.
Ook leuk: oranje pannenkoeken en oranje muffins!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…