Deze vrolijke muffins met kersen en macadamia’s zijn heerlijke zomergebakjes, die je natuurlijk zelf maakt!
Dit recept is geschikt voor 12 muffins
Ingrediënten
50 g boter, gesmolten
250 g bloem
60 g suiker
2,5 tl bakpoeder
2 eieren
1,5 dl melk
snufje zout
100 g macadamianoten
75 g gedroogde kersen
poedersuiker
eventueel: kleine reep witte chocolade
Bereiding muffins met kersen en macadamianoten
Verwarm de oven voor op 200 °C, zet papieren vormpjes in een cupcakeblik en vet ze in met een beetje boter of neutrale olie.
Meng in een kom de droge ingrediënten: bloem, suiker, bakpoeder en zout.
Meng in een andere kom de vloeibare boter, de eieren en de melk en klop goed door.
Doe dit mengsel bij de droge ingrediënten en roer snel maar goed door.
Roer niet te lang, dan worden de muffins taai.
Vouw de kersen en de noten door het deeg en vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag.
Zet het bakblik in het midden van de oven en bak de muffins in 20 tot 25 minuten gaar.
Check eventueel met een prikker of de muffins gaar zijn.
Laat ze afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker of druppel er wat gesmolten witte chocolade over.
Tip: je kunt een deel van de suiker ook vervangen door twee zakjes vanillesuiker.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…