We verlangen wel naar het voorjaar, maar het is nog steeds weer voor stevige kost. Maak eens dit lekkere, simpele bijgerecht met pompoen met spruitjes.
Recept voor 2 personen, Bereiding 25 minuten
Ingrediƫnten:
400 g pompoen
250 g spruitjes
25 g boter of margarine
1-2 tl kerriepoeder
Schil de pompoen, verwijder zaad en vocht en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de spruitjes schoon en was ze. Verhit de boter of margarine in een braadpan en voeg de pompoen, spruitjes en kerriepoeder toe. Laat de groenten enkele minuten zachtjes bakken. Voeg een klein beetje water of groentebouillon (van een tablet) toe en laat de groenten met het deksel op de pan in 10-13 minuten gaar worden. Schep de groenten af en toe om en voeg eventueel nog een beetje water toe.
Tip: het is ook lekker om er op het laatste moment wat geroosterde hazelnoten overheen te strooien.
Pompoen met spruitjes passen perfect bij gekookte aardappelen en een gehaktbal of groenteburger.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…