Categories: HoofdgerechtRecepten

Recept mediterrane chutney

Chutney is eigenlijk de hartige vorm van jam, heerlijk om te serveren bij verschillende vlees- en groentegerechten. Deze mediterrane chutney geeft je even het gevoel alsof je aan de Middellandse zee op vakantie bent.

Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 potten

Ingrediƫnten mediterrane chutney
3 grote uien
1 kg tomaten
1 aubergine
2 courgettes
1 rode en 1 gele paprika
3 dl azijn
400 gr basterdsuiker
3 tenen knoflook
takje rozemarijn en tijm
2 laurierblaadjes
1 tl paprikapoeder
mespunt zout

Bereiding mediterrane chutney
Snijd de uien in kleine stukjes.
Ontvel de tomaten door ze even in kokend water onder te dompelen en ze daarna te laten schrikken in koud water. De velletjesĀ laten dan heel gemakkelijk los.
Snijd de tomaten, aubergine en courgettes in kleine blokjes en doe dit samen met de geperste knoflook en een beetje azijn in een pan.
Draai het vuur laag en kook tot een grove moes.
Doe de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes in een stukje gaas en voeg dit zakje toe aan het mengsel, samen met het zout, paprikapoeder, suiker en de rest van de azijn. Laat zonder deksel op een zeer laag vuur indikken.
Verwijder het zakje met kruiden en vul de potten tot de rand. Giet in warme schone potten en sluit af.
Zet de potten op de kop tot ze zijn afgekoeld.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago