Kruiden zijn gezond, maar ook heel lekker! Maak zelf eens deze frisse kruidensla met Oost-Indische kers, borage en kamille.
Dit recept is geschikt voor 3 tot 4 personen
Ingrediënten kruidensla
1 flinke kropsla (zoals eikenbladsla of ’Wonder der Vier Jaargetijden’)
1 lente-uitje, fijngehakt
3-4 el olie
1 el dragonazijn
zout en peper naar smaak
3 tl lindebloesemhoning
1 tl brandnetelmosterd
½ kopje kamillebloemen
¼ kopje boragebloemen (komkommerkruid)
enkele bloemen van Oost-Indische kers
Bereiding kruidensla
Maak de sla schoon, scheur de bladeren in stukjes.
Klop een dressing van olie t/m mosterd plus enkele kamillebloemetjes.
Werk dit, met het fijngehakt uitje, luchtig door de sla.
Bestrooi de sla gelijkmatig met de overige bloemsoorten.
Serveer bij lichte gerechten bereid met verse tuinkruiden, bijvoorbeeld omelet, geblancheerde groenten of gevogelte.
Ook lekker: Appelcompote met Roomse kamille
Bereid appelcompote of -moes naar voorkeur. Bestrooi compote of moes met 1 el kamillebloempjes voor het serveren.
Bekijk ook: Recept frisse salade met aardbeien en spinazie.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…