Recept kipkroketten voor 4 personen
Ingrediënten: 500 g bloemige aardappelen, zout, 300 g kipfilet, 2 eidooiers, 2 el vers geraspte parmezaan, 2 el boter, 1-2 el gehakte peterselie, 1-2 el bloem, peper, vers geraspte nootmuskaat
Voor het paneren: 4-5 el bloem, 2 eieren, circa 100 g paneermeel
Bereiding: Schil de aardappelen, was ze en kook ze in circa 30 minuten in zout water gaar. Spoel de kipfilets af, dep ze droog en maal ze in een vleesmolen of in de keukenmachine tot een fijne farce. Giet de aardappelen af, druk ze door een aardappelpers of zeef en laat uitdampen. Kneed ze met de eidooiers, parmezaan, boter, peterselie en kippenfarce tot een goed vormbaar deeg. Breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak.
Verwarm de oven voor op 180 graden circulatielucht. Halveer het deeg of deel het in drieën en vorm op een met bloem bestoven werkblad, rollen met een doorsnede van circa 2-3 cm. Snijd de rollen in circa 6 cm lange stukken.
Zet schaaltjes met bloem, geklutste eieren en paneermeel klaar. Wentel de stukken respectievelijk in de bloem, eieren en paneermeel. Leg de kroketten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Bereidingstijd: 45 minuten ǀ Kooktijd: 50 minuten
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…