Categories: HoofdgerechtRecepten

Recept kipbrochette met komkommer-tomaatsalade

Wie wil er nog een stukje kip? Deze heerlijke kipbrochettes slaat niemand over. Zeker niet met een heerlijke frisse komkommer-tomaatsalade!

Ingrediënten
5 el olijfolie
4 tomaten
1 komkommer
1 kleine rode ui
15 ontpitte zwarte olijven
20 basilicumblaadjes, gescheurd
3 el verse rozemarijn, geritst & fijngehakt
1 el muntblaadjes,  fijngehakt
Grof zeezout en gemalen zwarte peper naar smaak
450 g kipfilet
Kruiden of vleesmarinade naar smaak

Bereiding kipbrochette
Snijd de kipfilet in stukjes en prik ze aan een spiesje.
Leg de spiesjes even in een mengsel van kruiden of marineer ze met barbecuekruiden.
Verwijder overtollige marinade van de kiprochette met keukenpapier.
Strijk de brochette in met fondueolie alvorens op de grill te leggen.
De olie zorgt ervoor dat de brochette minder snel zal uitdrogen.
Schroei de brochette op een heet vuur aan alle kanten en laat nadien traag verder garen op een minder hete zone van de barbecue.
Laat de kipbrochette langzaam garen.

TIP
: vlees van de kip moet zeker 70° kerntemperatuur hebben.

Bereiding komkommer-tomaatsalade
Was de tomaat en de komkommer.
Verwijder het zaad uit de tomaat en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm op 2 cm.
Doe hetzelfde met de komkommer.
Snijd de olijven in partjes.
Snijd de rode ui doormidden en dan in dunne schijfjes.
Leg de tomaten, komkommer, ui, olijven en de gescheurde basilicumblaadjes in een kom en meng er de fijngehakte munt en rozemarijn doorheen.
Werk af met olijfolie en peper en zout.
Dit gerecht is ontwikkeld (voor Lidl) door Tom De Jaeger en Koen Maes, BBQ ACADEMY

Ook lekker voor op de barbecue: Courgettes met Parmezaanse kaas!

admin

Share
Published by
admin
Tags: bbqsalade

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago