Recepten

Recept kersttulband

Ziet deze tulband er niet feestelijk uit? Leuk voor het kerstontbijt!

Ingrediënten
100 g sukade
100 g rozijnen
100 g blanke rozijnen
4 eieren
250 g witte basterdsuiker
250 g boter (kamertemperatuur)
250 g zelfrijzend bakmeel
2 zakjes vanillesuiker

Voor het glazuur
100 g poedersuiker
1 el water

Bereiding kerststulband
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de rozijnen met de sukade in een kom en voeg 2 el zelfrijzend bakmeel toe en roer dit goed door. Zo voorkom je dat de vruchtjes in de cake naar de bodem zakken.
Neem een ruime beslagkom en mix de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker tot een romige massa.
Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor en zorg ervoor dat de eieren goed in het beslag zijn opgenomen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en spatel voorzichtig door het beslag.
Roer tenslotte ook de vruchtjes erdoor.
Beboter een tulbandvorm, bestuif met bloem en giet het beslag erin.
Strijk de bovenkant glad en bak 60 minuten in het midden van de oven.
Check met een satéprikker of de cake gaar is.
Haal uit de oven, laat zeker 10 minuten in de vorm afkoelen en stort de cake daarna voorzichtig op een taartrooster.
Laat helemaal afkoelen.
Roer 1 el heet water door de poedersuiker en giet of kwast het glazuur over de taart.
Voeg nog een drupje water toe als het glazuur te dik is of voeg wat poedersuiker toe als het te dun is geworden.

admin

Share
Published by
admin
Tags: kerstmis

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago