De combinatie van savooiekool met spek maakt dit traditionele Ierse recept tot een echt winters gerecht. Serveer de colcannon zoals het hoort met een kuiltje bovenin de stamppot; vul dit kuiltje met een beetje boter en eet de stamppot van buitenaf, telkens gedipt in de boter.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen
1 kleine savooiekool
140 g spekreepjes
100 g boter
150 ml room
peper en zout
Bereiding colcannon met savooiekool en spek
Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil in ongeveer 20-25 minuten gaar. Laat ze afkoelen en pel de schil er af. Je kunt natuurlijk ook geschilde aardappelen koken maar dat is net wat minder lekker. Snijd de savooiekool fijn. Doe een klontje boter in een ruime braadpan en bak de spekreepjes uit. Voeg de savooiekool toe en bak een minuut of 5 mee.
Stamp de aardappelen fijn. Verhit de room met de boter, maar houd een klontje achter. Voeg het warme (maar niet kokende) roommengsel aan de aardappels toe en roer goed door. Roer dan ook de spek met de kool door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Dien op met een klontje boter.
Eet smakelijk!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…