Gezonde chips? Ja dat kan! Deze groentechips maak je gemakkelijk zelf van rode bieten, pastinaak, wortel en aardappel.
2 rode bieten
1 pastinaak
1 zoete aardappel
1 wortel
Olijfolie
Wat (zee)zout
Kruiden naar smaak
Verwarm de oven voor op 180 graden .
Schil de pastinaak, de rode biet, de wortel en eventueel de zoete aardappel (hoeft niet per se) en snijd of schaaf de groenten met een kaasschaaf in dunne schijfjes.
Doe de schijfjes in een grote schaal, besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi ze met wat zout en kruiden naar smaak.
Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
Leg de plakjes op de bakplaat.
Bak de chipjes in circa 5 tot 10 minuten mooi krokant en bruin.
Ook lekker: pastinaakfrietjes!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…