Gezonde chips? Ja dat kan! Deze groentechips maak je gemakkelijk zelf van rode bieten, pastinaak, wortel en aardappel.
2 rode bieten
1 pastinaak
1 zoete aardappel
1 wortel
Olijfolie
Wat (zee)zout
Kruiden naar smaak
Verwarm de oven voor op 180 graden .
Schil de pastinaak, de rode biet, de wortel en eventueel de zoete aardappel (hoeft niet per se) en snijd of schaaf de groenten met een kaasschaaf in dunne schijfjes.
Doe de schijfjes in een grote schaal, besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi ze met wat zout en kruiden naar smaak.
Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
Leg de plakjes op de bakplaat.
Bak de chipjes in circa 5 tot 10 minuten mooi krokant en bruin.
Ook lekker: pastinaakfrietjes!
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…