Categories: ReceptenVoorgerechten

Recept gevulde champignons met pesto en tomaatjes

Lekker als voorgerecht, als tussendoortje of voor een picknick: heerlijke gevulde champignons. Dit lust iedereen!

Ingrediënten voor gevulde champignons
12 grote of 24 kleine champignons
circa 48 cherrytomaatjes
1 à 2 wortels
300 ml water
2 bouillonblokjes
circa 4 eetlepels geraspte kaas
1 bol mozzarella (circa 125 gram)
2 el groene pesto
2 el fijn gesneden rucola
peper en zout naar smaak

Bereiding gevulde champignons met pesto en tomaatjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Los de bouillonblokjes op in circa 300 ml kokend water.
Maak ondertussen de champignons schoon met een keukenpapiertje, verwijder het steeltje en hol ze een beetje uit met een klein mesje.
Snijd de wortels in kleine stukjes, doe deze samen met de pesto in een kommetje.
Roer het geheel even goed door en verdeel het vervolgens met een theelepeltje over de uitgeholde champignons.
Voorzie iedere champignon ook van een klein beetje mozzarella en 2 doorgesneden cherrytomaatjes.
Strooi als laatst wat geraspte kaas over de gevulde champignons.
Zet de champignons netjes op een rijtje in een of twee ovenschotels.
Giet de bouillon in de ovenschotel, zo staan de champignons in de bouillon.
Zet de ovenschotel ongeveer tien minuutjes in de oven.
Garneer de gevulde champignons met wat kleine stukjes rucola.

Et voilà! Eet smakelijk!

 Meer heerlijke (picknick)recepten vind je in het magazine LandIdee.

admin

Share
Published by
admin
Tags: champignons

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago