Bij viooltjes draait alles om kleur en geur. Je kunt ze rauw eten over salades en er hapjes mee garneren, of je taart decoreren met gesuikerde viooltjes.
De kleintjes hebben de grootste charme – zoals het maarts viooltje, driekleurig viooltje en hoornviooltje – maar ook de grote tuinviolen zijn eetbaar.
Bereiding gesuikerde viooltjes
Was en droog de bloemetjes voorzichtig en verwijder de steeltjes.
Klop een eiwit los met een halve el water.
Bestrijk de bloemetjes zorgvuldig met een penseeltje met eiwit en strooi er direct fijne kristalsuiker (geen poedersuiker) over.
Laat ze goed drogen op vetvrij papier, bijvoorbeeld op een warm plekje in de zon of in een lauwe oven (maximaal 35 °C).
Als je dit herhaalt, kun je de gesuikerde viooltjes wat langer bewaren in een goed afgesloten trommel.
Beeldschoon op cakejes en taart!
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…