Bij viooltjes draait alles om kleur en geur. Je kunt ze rauw eten over salades en er hapjes mee garneren, of je taart decoreren met gesuikerde viooltjes.
De kleintjes hebben de grootste charme – zoals het maarts viooltje, driekleurig viooltje en hoornviooltje – maar ook de grote tuinviolen zijn eetbaar.
Bereiding gesuikerde viooltjes
Was en droog de bloemetjes voorzichtig en verwijder de steeltjes.
Klop een eiwit los met een halve el water.
Bestrijk de bloemetjes zorgvuldig met een penseeltje met eiwit en strooi er direct fijne kristalsuiker (geen poedersuiker) over.
Laat ze goed drogen op vetvrij papier, bijvoorbeeld op een warm plekje in de zon of in een lauwe oven (maximaal 35 °C).
Als je dit herhaalt, kun je de gesuikerde viooltjes wat langer bewaren in een goed afgesloten trommel.
Beeldschoon op cakejes en taart!
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…