Bij viooltjes draait alles om kleur en geur. Je kunt ze rauw eten over salades en er hapjes mee garneren, of je taart decoreren met gesuikerde viooltjes.
De kleintjes hebben de grootste charme – zoals het maarts viooltje, driekleurig viooltje en hoornviooltje – maar ook de grote tuinviolen zijn eetbaar.
Bereiding gesuikerde viooltjes
Was en droog de bloemetjes voorzichtig en verwijder de steeltjes.
Klop een eiwit los met een halve el water.
Bestrijk de bloemetjes zorgvuldig met een penseeltje met eiwit en strooi er direct fijne kristalsuiker (geen poedersuiker) over.
Laat ze goed drogen op vetvrij papier, bijvoorbeeld op een warm plekje in de zon of in een lauwe oven (maximaal 35 °C).
Als je dit herhaalt, kun je de gesuikerde viooltjes wat langer bewaren in een goed afgesloten trommel.
Beeldschoon op cakejes en taart!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…