Recept gesuikerde borage (komkommerkruid)

Deze vrolijke, mooie blauwe, gesuikerde bloemetjes van het komkommerkruid (borage) zijn heel decoratief én lekker op taarten, desserts en op brood! Er zijn twee manieren om de bloempjes te suikeren, allebei even goed én even lekker.

Ingrediënten gesuikerde borage
20 boragebloemetjes
1 eiwit (van een groot ei)
1 eetlepel water
zeer fijne kristalsuiker
ook nodig: 2 vellen bakpapier

Bereiding I:
Klop het eiwit los (maar niet stijf) met het water.
Doop de bloemetjes één voor één in het eiwitmengsel tot ze doordrenkt zijn.
Leg ze op enige afstand van elkaar op een vel bakpapier op het aanrecht.
Bestrooi ze met de suiker.
Laat ze nu ter plekke heel goed drogen.

Bereiding II:
De tweede manier is precies hetzelfde als hierboven, alleen het drogen gaat anders:
Breng ze voorzichtig met een pincet over op een bakplaat die je met het tweede vel bakpapier hebt bekleed.
Droog de bloemen in een oven van maximaal 35° C tot ze kurkdroog zijn en laat ze buiten de oven afkoelen.
Prachtig om er taart of ijs mee te garneren.

Gesuikerde borage bewaren
Schud de overtollige suiker voorzichtig van de bloemetjes. Bewaar ze tussen vetvrij papier in een goed afgesloten trommel. Zet die op een koele, donkere plaats. Zo blijven ze nog een tijdje goed!

Ook lekker: gepekelde komkommer met borage!

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago