Recept gepekelde komkommer met borage

Gepekelde komkommer met borage is een lekker, gezond én makkelijk hapje voor feestjes of gewoon als tussendoortje!

Ingrediënten
1 komkommer*
2 el grof zeezout
10 boragebladeren, in dunne reepjes gesneden
10-20 boragebloemetjes
dille
ui naar smaak

* in de (na)zomer ook heerlijk met zelfgeteelde verse augurken!

Bereiding gepekelde komkommer met borage
Was de komkommer, droog hem en snijd hem in schijfjes.
Spreid de schijfjes uit over 1 of 2 grote vergieten en bestrooi ze met het zout.
Laat ze minimaal 30 minuten staan zodat het vocht eruit trekt.
Spoel de schijfjes kort af met koud water, laat ze goed uitlekken en bestrooi ze met borageblad.
Schep dat door elkaar. Bestrooi het gerecht dan met de boragebloemetjes,
Voeg eventueel fijngesneden takjes dille en ui naar smaak toe.

Serveertip
Serveer de gepekelde komkommer met borage bij alles wat een hartige, frisse toets nodig heeft, of stop de komkommerschijfjes inclusief blad en bloemetjes tussen dunne sneetjes wit boerenbrood, in driehoekjes gesneden, à la Engelse cucumber sandwiches.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago