Recept gepekelde komkommer met borage

Gepekelde komkommer met borage is een lekker, gezond én makkelijk hapje voor feestjes of gewoon als tussendoortje!

Ingrediënten
1 komkommer*
2 el grof zeezout
10 boragebladeren, in dunne reepjes gesneden
10-20 boragebloemetjes
dille
ui naar smaak

* in de (na)zomer ook heerlijk met zelfgeteelde verse augurken!

Bereiding gepekelde komkommer met borage
Was de komkommer, droog hem en snijd hem in schijfjes.
Spreid de schijfjes uit over 1 of 2 grote vergieten en bestrooi ze met het zout.
Laat ze minimaal 30 minuten staan zodat het vocht eruit trekt.
Spoel de schijfjes kort af met koud water, laat ze goed uitlekken en bestrooi ze met borageblad.
Schep dat door elkaar. Bestrooi het gerecht dan met de boragebloemetjes,
Voeg eventueel fijngesneden takjes dille en ui naar smaak toe.

Serveertip
Serveer de gepekelde komkommer met borage bij alles wat een hartige, frisse toets nodig heeft, of stop de komkommerschijfjes inclusief blad en bloemetjes tussen dunne sneetjes wit boerenbrood, in driehoekjes gesneden, à la Engelse cucumber sandwiches.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago